عسر و حرج جزء مواردی است که زن میتواند درخواست طلاق بدهد. بیایید پروندهای که زن توانست به استناد عسر و حرج، حکم طلاق بگیرد را با هم بررسی کنیم.
توضیح زن در خصوص عسر و حرج
خانمی دادخواست طلاق ثبت میکند و بیان خواسته اش توضیح میدهد:
همسرم به دلیل مصرف مکرر مواد مخدر (شیشه) دچار یک سری اختلالات روحی و روانی گردیده، همسرم شدیداً نسبت به من شکاک و بدبین است. در منزل مشترک دوربین نصبکرده و در طول شبانهروز بنده را تحت نظر قرار داده و شبها موقع خواب بنده را مرتب تهدید به مرگ مینماید. تا جایی که ناچار از ترس تا صبح بیدار میمانم.
دفاع مرد در برابر ادعای زن
در جلسه دادگاه، مرد حاضر می شود و این گونه از خودش دفاع میکند:
اولاً ادعای اعتیاد تکذیب میشود. بنده بهطور تفریحی مواد مخدر مصرف نموده ام. در مورد نصب دوربین اولاً دوربین مداربسته بوده و برای این بوده که کسی مزاحم تلفنی زنم شده بود. در مورد ایراد ضرب باید توضیح بدهم که تنها یک سیلی به زنم زدم و ایراد ضرب مکرر نبوده است مدتها بعد با هم رابطه خوب داشتیم و حتی به مسافرت تهران و همدان رفتیم و دوباره زنم منزل مشترک را ترک نمود درحالیکه بنده برای او پنج میلیون تومان طلا خریداری کرده بودم.
رأی دادگاه
در نهایت، دادگاه به ترتیب زیر رأی میدهد:
با توجه به اظهارات طرفین و نصب دوربین در اتاقخواب و در هال ساختمان ـ فحاشی و تهدید زوج نسبت به زوجه و مصرف مواد مخدر از سوی زوج به عنوان تفریحی بر اساس مندرجات پرونده با وارد دانستن دعوای خواهان حکم به محکومیت زوج به مطلقه نمودن زوجه را صادر و اعلام میدارد. و نوع طلاق را با عنایت به قضایی بودن آن بائن اعلام و عده آن را از تاریخ وقوع طلاق سه طهر اعلام مینماید. طرفین فرزند مشترک ندارند و حسب گواهی پزشکی زوجه باردار نمیباشد زوجه در مورد حقوق شرعی و قانونیاش بهصورت مستقل مطالبه کرده است لذا دادگاه خود در این موارد مواجه با تکلیفی نمیداند.
نقض حریم خصوصی؛ مصداقی برای عسر و حرج
بنابراین طبق این رأی از نظر دادگاه اقدام علیه حریم خصوصی زن توسط مرد، از طریق نصب دوربین مداربسته در اتاقخواب از مصادیق عسروحرج زوجه محسوب شد.